• English
  • Ukrainian
  • Громадська організація«АСОЦІАЦІЯ АКУШЕРІВ-ГІНЕКОЛОГІВ
    УКРАЇНИ»

    Вельмишановні колеги!


    19-20 лютого 2015 р. на виконання двостороннього меморандуму про наміри між Міністерствами охорони здоров’я України та Німеччини (від 18.06.2012 р.) відбудеться 6-й науково-практичний семінар в рамках впровадження Україно-Німецького партнерства з акушерства, перинатології та неонатальної медицини.

    Семінар проходитиме:

    м. Київ, конференц-центр «PremierHall», вул. Володимирська, 49а.

    Початок семінару – о 10:00 год. 19 Лютого 2015 р.

    Участь у семінарі безкоштовна.

    Реєстрація учасників починається о 8:30.

    Попередня реєстрація є обов’язковою.


    Доповідачі: Prof. Rolf Schlösser, Dr. Boris Wittekindt (University Hospital Frankfurt) – неонатальна секція, PDDr. Frank Reister (University Hospital Ulm), Dr. Katharina Weizsäcker (Charité Berlin) – акушерська секція.

    Співорганізатори семінару: Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство охорони здоров’я Німеччини, Посольство Німеччини в Україні, Національна академія медичних наук України, ГО «Асоціація акушерів-гінекологів України», Асоціація неонатологів України, Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика.

    Фінансова підтримка: ГО «Асоціація акушерів і гінекологів України» за сприяння Асоціації Неонатологів України.


    «6-ий Україно-Німецький семінар з акушерства та неонатології»

    До участі в семінарі запрошуються лікарі акушери-гінекологи та неонатологи (завідувачі пологовими відділеннями, відділеннями акушерської патології, жіночими консультаціями та відділеннями інтенсивної терапії новонароджених перинатальних центрів ІІІ рівня, головні обласні позаштатні спеціалісти з акушерства і гінекології та неонатології, лікарі акушери-гінекологи та неонатологи, які працюють в перинатальних центрах, викладачі профільних кафедр вищих медичних учбових закладів ІІІ-ІV рівней акредитації, співробітники ДУ ІПАГ НАМНУ).

    Тематика лекційного курсу обрана спільно Міністерством Охорони Здоров’я України, учасниками попередніх Україно-Німецьких семінарів та представниками фахових лікарських товариств – акушерів-гінекологів та неонатологів, аджеу більшості країн світу саме фахові професійні асоціації опікуються навчанням та атестацією лікарів, створенням національних протоколів та клінічних настанов, проте й несуть відповідальність за якість наданих медичних послуг.

    Серед тем, що плануються до висвітлення експертами з Німеччини, найбільш актуальні патологічні стани, що є провідними чинниками акушерських і перинатальних ускладнень, материнських інеонатальних втрат в нашій країні: невідкладні стани в акушерстві (маткові кровотечі, венозні тромбози та тромбоемболії під час вагітності, передлежання та відшарування плаценти, акушерський шок), неонатальний сепсіс, метаболічні розлади у новонароджених, бронхопульмональна дисплазія, знеболення в неонатології. Також будуть розглянуті питання, що не висвітлювались раніше в рамках Україно-Німецьких семінарів, але викликають зацікавленість у вітчизняних фахівців: онкологічна патологія у вагітних (своєчасна діагностика та вибір тактики ведення), вагітність та пологи у вагітних з ВІЛ-інфекцією, вірусними гепатитами, наркотичною залежністю, патологічна гіпербілірубінемія новонароджених, паліативна терапія в неонатології та ін. Окрема увага буде приділятись діючим в Німеччині протоколам антенатального догляду при неускладненому перебігу вагітності та клінічному веденню таких акушерських ускладнень, як ранні гестози вагітних, звичне невиношування, загроза переривання вагітності, порушення кількості навколоплідної рідини, істміко-цервікальна недостатність. Неонатальна частина семінару буде супроводжуватись розглядом практичних випадків надання допомоги новонародженим з інтранатальною асфіксією, неонатальним сепсісом, гіпоксично-ішемічною енцефалопатією. Як завжди, ми запрошуємо лікарів обох країн до професійного діалогу, обміну думками та практичними напрацюваннями, що існують в Україні та Німеччині заради обрання найкращого досвіду та подальшого його використання в своїх лікувальних установах.

    У зв’язку з обмеженою кількістю учасників просимо фахівців зареєструватись заздалегідь у відповідального секретаря ААГУ – Коломійченко Тетяни Василівни за телефоном: (067)954-48-63 та надіслати свої дані в електронному вигляді на адресу "assistant@aagu.com.ua" не пізніше 13.02.2015 р.

    З питань бронювання готелю прохання звертатись до організаційного партнера ААГУ – компанії «TravelEmbassy» за телефоном: (097)214-98-08 (Саєнко Марина Миколаївна). Проживання учасників забезпечується за власний рахунок.

    З організаційних питань просимо звертатись до менеджерів Україно-Німецького Проекту в Україні: Ткаченка Андрія Володимировича та Матвієнко Ірини Миколаївни за телефонами: (067)721-96-19 і (067)620-39-29.